Taal en Lezen

Wil jij andere Zeewoldenaren helpen door Nederlandse les te geven, opvang te organiseren of begeleiding te bieden? Denk bijvoorbeeld aan statushouders, anderstaligen of analfabeten. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van deze mensen denk aan het helpen bij het leren van de Nederlandse taal, inburgering of het helpen van de weg te vinden binnen ons dorp. 

Benieuwd hoe makkelijk het is om iets voor deze mensen te betekenen? Astrid, 37 jaar en moeder van 3 kinderen vertelt:

"Ongeveer eens in de 2 weken komt Nejib bij ons eten. Heel gezellig en leerzaam voor hem én voor ons. Hij oefent zijn Nederlands en wij leren meer over het leven in Syrië. Ik zou mezelf niet bestempelen als vrijwilliger. Het is een win-win en prima in te passen naast werk en gezin!"

Hieronder vind je de actuele vragen over Taal en lezen in Zeewolde. Of lees verder voor meer info:

Hoe weet ik welke hulp er nodig is?

Organisaties en particulieren kunnen vragen plaatsen op Zeewoldevoorelkaar. Ook op het gebied van ondersteuning voor Taal en Lezen. Mensen die interesse hebben om taalmaatje te worden, een luisterend oor te bieden of ontspannende activiteiten te organiseren met en voor deze mensen kunnen zich aanmelden op Zeewoldevoorelkaar. Hieronder vind je een overzicht van alle hulpvragen voor Taal en Lezen op Zeewoldevoorelkaar. Staat er nu even niks bij? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe passende vragen of vacatures zijn.

Heb je zelf hulp nodig? Klik hier en lees meer.

Heb je hulp nodig en op zoek naar vrijwilligers? Plaats dan een vraag en laat vrijwilligers weten op welke manier ze je kunnen helpen. Ook kun je zelf het aanbod bekijken van mensen die willen helpen. Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt. Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Zeewoldevoorelkaar.