Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Regelmatig
Centrum
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

COSA is een uitdagende vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedenpleger bij een delictvrij leven en daarmee draag je bij aan een veiliger samenleving!

Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedenpleger met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Met elkaar worden er activiteiten ondernomen en gesprekken gevoerd die helpend zijn om het leven van de zedenpleger weer op de rit te krijgen. Activiteiten kunnen zijn om samen ergens koffie te drinken, met elkaar te wandelen maar ook om hem te ondersteunen bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedenpleger te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week.

Sociaal isolement
Wanneer een zedenpleger na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich, samen met vrijwilligers en professionals, in voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedenpleger bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive.

Word ook COSA-vrijwilliger
COSA is een mooie en uitdagende vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig.

Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist).

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van Reclassering Nederland, wat-wij-doen, COSA.

Organisatie : Reclassering Nederland, COSA
Locatieadres : Zwarte Woud, 3524 SJ Utrecht
Contactpersoon : Hester
Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

  • De vraag van Hester is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Hester is eerder via deze website geholpen
  • Hester heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Hester weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!" van Hester.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Zeewoldevoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Reclassering Nederland
Geplaatst door:
Profielfoto van Hester
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Hester
  • De vraag van Hester is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Hester is eerder via deze website geholpen
  • Hester heeft 2 aanbevelingen ontvangen