Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Zeewoldevoorelkaar

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: [website verborgen]/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Lees meer
structureel

Centrum

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving!

Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week.

Sociaal isolement
Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive.

Word ook COSA-vrijwilliger
COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig.

Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist).

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website:
[website verborgen]/

Organisatie : Reclassering Nederland, COSA
Locatieadres : 3524 SJ Utrecht
Contactpersoon : Hester
Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Centrum

Impact

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Hester
40% profielsterkte

Over Hester

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Hester is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 31-08-2021
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 2 aanbevelingen ontvangen
Gastvrij, goed luisteren, doorvragen, voor- en nadelen benoemen. Ze weet waarover ze praat, beantwoord vragen eerlijk
Jaap

Anderen bekeken ook

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
Brielle, Centrum, Middelwatering Oost
Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend
Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!
Jongeren

Vrijwilliger Rollercoaster Run (Walibi)

Vrijwilliger Rollercoaster Run (Walibi)
Horstenparc, Zuidlob
24-05-2025 · 17 tot 20 uur
Stichting Fight cancer
Op 24 mei 2025 vindt de 6e editie van Rollercoaster Run to Fight Cancer plaats in Walibi Holland. Wij zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers die langs de route kunnen helpen met wegwijzen en uitdelen van water aan de renners. Na afloop van het event ontvangt elke vrijwilligers een gratis toegangskaartje om op een andere dag van het park te kunnen genieten. Belangrijk: het openbaar vervoer zal niet meer rijden wanneer het event is afgelopen (+/- 21:00). Het is dus belangrijk dat je in bezit bent van eigen vervoer of dat je met vrienden/familie kunt meerijden. We verzamelen rond 17:00 uur en verwachten uiterlijk 20:45 klaar te zijn.
(kleine) groepen

Vrijwilliger Evenementenhulp Flevoland

Vrijwilliger Evenementenhulp Flevoland
Eerste woonwijk
Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
Rode Kruis District Flevoland
Vrijwilligers van het Rode Kruis staan regelmatig klaar om Eerste Hulp te bieden bij kleine, grote en ook hele grote evenementen (sport, muziek, koningsdag, 5 mei etc). In Almere, Dronten, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de functie van Evenementenhulpverlener. Heb je een geldig EHBO-diploma, dan kan je al gauw aan de slag. Heb je die nog niet, dan kan je eerst de Uitgebreide EHBO-cursus doen bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis geeft haar vrijwilligers ook extra cursussen Evenementenhulpverlening, zodat je nog beter voorbereid hulp kunt verlenen. De cursus volgen en meelopen bij evenementen mag al voor je 18e verjaardag; voor zelfstandig meedraaien bij Eerste Hulpinzetten als hulpverlener moet je 18 jaar of ouder zijn. We verwachten van je dat je • je kan vinden in de grondbeginselen van het Rode Kruis • je steeds laat bijscholen, zodat je diploma’s geldig blijven (kan bij het Rode Kruis) • als vrijwilliger inzetbaar bent bij evenementen • stressbestendig bent • goed kan luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers • een teamspeler bent en ook zelfstandig kunt werken We bieden je • ervaring bij de wereldwijd grootste humanitaire noodhulporganisatie • opleidingen en bijscholingen • de mogelijkheid om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen • een vrijwilligersverzekering voor je Rode Kruisactiviteiten • een reiskostenvergoeding voor cursussen en inzetten Enthousiast geworden of meer informatie nodig? Gebruik dan de knop en laat je je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Hopelijk tot snel! Wil je ervaringen horen van vrijwilligers? Zoek bij YouTube op: Evenementenhulp Rode Kruis

Financieel Administratief Ondersteuner

Financieel Administratief Ondersteuner
Stadspolders, Zeewolde
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Over Rood
Over Rood is op zoek naar een financieel administratief medewerker die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief medewerker ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief medewerker ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben, zoals het wegwerken van achterstallige administratie, het maken van schuldoverzichten en het opstellen van doeltreffende budgetplannen. • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Help ondernemers met financiele zorgen

Help ondernemers met financiele zorgen
Stadspolders, Tweede woonwijk
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Over Rood
Ben jij die ondernemer die wat vrije tijd wil besteden aan het ondersteunen van ondernemers die financiële zorgen of problemen hebben? Kun jij het verschil maken voor deze ondernemers en ze helpen om uit een negatieve spiraal te komen? Ben je empathisch en betrokken? Dan ben jij degene waar Over Rood naar op zoek is. Meld je aan als trajectmanager! Meld je aan als trajectmanager bij Over Rood (vrijwilligerswerk) Maak jij het verschil voor ondernemers die kampen met financiële problemen? Deze ondernemers maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. Ze zoeken (vaak te laat) hun weg in de warrige wereld van de hulpverlening, maar vinden niet de oplossing naar een bestaan met voldoende financiële zekerheid. Wil jij ze helpen door een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn, die met ze meedenkt en ze kan begeleiden naar een financieel gezonde toekomst? Wat ga je doen als vrijwilliger? Je begeleidt ondernemers in het doorlopen van een hulptraject via Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Geen enkel traject is echter hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl andere ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van de bedrijfsvoering. Jij deelt jouw kennis en ervaring met je cliënt en helpt hem om structuur en overzicht te krijgen in zijn bedrijfsvoering. Je helpt bij lastige keuzes. Je bent sparringpartner en biedt een luisterend oor. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld begeleid je 5 tot 10 cliënten per jaar, met een tijdsbesteding van ongeveer 4 uur per week. Wat levert het jou op? Naast de waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden heb je de mogelijkheid om, met je kennis en ervaring, een waardevolle bijdrage te leveren aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat. Je ontmoet maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Je hebt een zelfstandige functie, waarin je je eigen tijden kunt bepalen en je kunt rekenen op deskundige en professionele ondersteuning van de organisatie Over Rood. Je krijgt een degelijke en leerzame interne opleiding en een (ruime) onkostenvergoeding. Wie is Over Rood? Over Rood is een landelijke vrijwilligersorganisatie, die al ruim 10 jaar ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Jaarlijks worden meer dan 6000 ondernemers met succes geholpen. Over Rood telt 20 vestigingen verspreid over het land, die worden geleid door vestigingsmanagers. Inmiddels zetten ruim 200 vrijwilligers hun ervaring en kennis in om collega’s belangeloos te helpen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken, met als doel is voor te zorgen dat de ondernemer weer op eigen kracht aan een schuldenvrije toekomst kan werken. Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Over Rood groeit snel. Steeds meer ondernemers doen een beroep op de organisatie of worden doorverwezen door de gemeente en andere instanties. Dat vraagt om meer menskracht. Herken jij jezelf in het profiel van een trajectmanager bij Over Rood? • Je hebt kennis en ruime ervaring als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider. Ervaring met de schuldenproblematiek is een pré. • Je deelt graag je kennis en ervaring en vindt het een uitdaging om mensen in hun eigen kracht te krijgen. • Je hebt kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. • Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van de cliënt, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Je hebt het begrip en geduld en past je aan aan het tempo van de cliënt. • Je hebt hbo/universitair werk- en denkniveau en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Meld je aan als vrijwilliger bij Over Rood door een bericht te sturen. We nemen dan graag contact met je op.

Word jij onze Matchmaker in Flevoland?

Word jij onze Matchmaker in Flevoland?
Derde woonwijk
Wekelijks · 4 tot 6 uur
Takecarebnb
Je krijgt er een mooie wereld voor terug! Wie zoeken we? Een verbinder die het leuk vindt om succesvolle logeer matches te maken tussen onze particuliere gastgezinnen en onze gasten, statushouders die gekoppeld zijn aan de regio Flevoland. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning, wij noemen hen gasten. Het logeren zorgt ervoor dat zowel gast als gastgezin op een laagdrempelige manier leren van elkaar. De gast krijgt zo een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur en de kans zich de taal en gewoontes eigen te maken. Het gastgezin leert op haar beurt veel over de cultuur van de gast en zo goed als alle gastgezinnen ervaren deze periode als een verrijking. Het mooiste is als dit gebeurt in de gemeente waar de gast uiteindelijk een woning zal krijgen toegewezen, de zogenaamde Koppelgemeente. Zo geven we statushouders een goede start in hun nieuwe regio! Als matchmaker interview je onze gasten op het AZC of elders en onze gastgezinnen bij hen thuis. Samen met de gast ga je kennismaken bij het gastgezin thuis als je inschat dat dit een succesvolle match kan worden. Daarnaast volgt en begeleidt de matchmaker de vluchteling en het gastgezin gedurende de gehele logeerperiode. Het kantoor van Takecarebnb staat jou als vrijwilliger met raad en daad bij. Wat vragen wij jou? - Tussen 4-6 uur per week tijd (flexibel in te delen en afhankelijk van de periode) - Het kunnen voeren van gestructureerde gesprekken en goed kunnen doorvragen om verwachtingen duidelijk te krijgen - Situaties kritisch kunnen beoordelen en daarnaar handelen - Integer met vertrouwelijke informatie kunnen omgaan - Intercultureel en klantgericht kunnen werken - Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven, minimale kennis van de Engelse taal - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken - Zorgvuldig informatie kunnen vastleggen in onze database Wat bieden wij jou? - Relevante trainingen en masterclasses - Een team boeiende collega matchmakers - Intervisie-bijeenkomsten met matchmakers - Vrijwilligersvergoeding - Een plek binnen een hecht team in een inspirerende organisatie - Je werkt met name vanuit huis, maar bent ook welkom op ons kantoor in Amsterdam - De kans om echt een verschil te maken in het leven van statushouders en gastgezinnen! Interesse of vragen? Heb je vragen of wil je reageren? Stuur ons hier een bericht. Jessica neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerker(s) Logistiek / Facilitair

Medewerker(s) Logistiek / Facilitair
Centrum
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Rode Kruis District Flevoland
Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ben jij iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt en alle materialen regelt omtrent ons aanbod van opleidingen? Het District Flevoland is per direct op zoek naar Facilitair & Logistiek medewerkers (4 - 8 uur per week) Wat ga je doen? De facilitair & logistiek medewerker zorgt ervoor dat • Benodigde materialen aanwezig zijn voor evenementen en noodhulp inzetten • Hulp bij opbouw en afbouw van hulpposten • Benodigde materialen aanwezig zijn voor opleidingen op de locaties • Dat medewerkers en vrijwilligers de juiste kleding hebben • Mens en materiaal vervoerd wordt naar waar dat nodig is • Onderhoud aan gebouwen en materialen Wat breng je mee? • De aard van de functie vereist een goede fysieke belastbaarheid • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in spraak en geschrift • Je bent vaardig met computers • Je bent minimaal 4 tot 8 uur per week beschikbaar, en bent bereid om incidenteel ’s avonds of in het weekend aanwezig te zijn • Je bent een praktisch ingestelde doener • Je bent bereid je te verdiepen in de benodigde richtlijnen en veiligheidsvoorschriften • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat krijg je? Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en trainingen te volgen. Uiteraard krijg je een reiskosten- en onkostenvergoeding en ben je aanvullend verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Interesse? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger via deze website en laat je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Ook voor vragen kan via diezelfde knop. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Reporter evenementen

Reporter evenementen
Tweede woonwijk
Eenmalig of wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis District Flevoland
Flexibel en creatief vrijwilligerswerk waarbij je op pad bent? Heb je interesse in korte klussen in de omgeving van Zeewolde Dronten, Lelystad en/of Emmeloord? Maak kennis met het werk van het Rode Kruis en help ons als reporter vertellen wat het Rode Kruis doet in jouw buurt. Want het Rode Kruis doet veel. Ook in Flevoland. Voedselhulp, voorlichting geven, helpen in de opvang van vluchtelingen, noodhulp en hulpverlening op evenementen (zoals EHBO op koningsdag, de dodenherdenking, de Fish Potato Run, Pieperfestival, sinterklaasintocht, de Zeewolde Endurance en meer). Waarom we zo veel mogelijk mensen vertellen over ons werk? Hoe bekender we zijn, hoe meer mensen we kunnen helpen. Ben je een schrijver, videomaker, social media contentexpert of fotograaf? Vind je het leuk om verslag te leggen van evenementen en activiteiten? Solliciteer dan als Reporter evenementen. Wat ga je doen? Jij: • bezoekt evenementen en activiteiten (in Flevoland) waar vrijwilligers van het Rode Kruis werken. Je bent beschikbaar voor verslaglegging van evenementen voor minimaal 4 tot 10 keer per jaar. Evenementen kunnen ook ’s avonds of in het weekend zijn. • doet verslag met je (video)camera, smartphone of notitieblok. Je interviewt bijvoorbeeld vrijwilligers, omstanders of deelnemers en maakt hier een leuke reportage van met video, beeld of tekst. Natuurlijk heb je veel vrijheid om dit zelf in te vullen. We zijn benieuwd naar jouw reportages. • werkt samen met Yoni! Ze is communicatiecoördinator van regio Midden-Nederland. Met haar en backoffice vrijwilligers Bart en Ahmad kun je brainstormen over de uitvoering en ze ondersteunt je met bepalen wat past bij het (specifieke) evenement en de hulpverlening van het Rode Kruis. • bent onderdeel van een pool van reporters. Zo blijft het vrijwilligerswerk flexibel en hoef je niet wekelijks op pad. • komt 2 à 3 keer per jaar bijeen met andere reporters en communicatiekrachten van het Rode Kruis voor een ontwikkelings- of netwerkactiviteit. Leuk én leerzaam. Wat neem je mee? Jij: • maakt krachtige foto’s of zorgt voor vlotte video’s en/of inspirerende teksten. Dit doe je als hobby of professioneel. • kunt naar verschillende plekken in de omgeving van Zeewolde, Dronten, Lelystad en/of Emmeloord reizen om daar onze evenementenhulpverleners te bezoeken. • stelt de juiste vragen? Super! Een open blik en communicatieve vaardigheden zijn belangrijk voor het werk. Zo kun je goed inschatten wat gepast is in de verschillende situaties die jij tegenkomt. • bent geïnteresseerd in wat je ziet en haalt vooral veel plezier uit reportages maken en bedenken. • bent niet perfect. Huh, niet? Nee, is niet nodig. Wij zoeken geen schaap met 5 poten dat perfecte reportages verzorgt. Je houdt wel van leren en staat open voor feedback. Samen maken we er iets moois van! • bent minimaal een jaar beschikbaar waarin je dus 4 tot 10 keer op pad gaat. Wat krijg je? Jij: • alle pluspunten van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis: o leuk vrijwilligerswerk dat echt bij je past en voldoening geeft o mooie werkervaring op je cv o een groot netwerk van de Rode Kruis community o een ego boost! Het Rode Kruis is een grote en populaire club. Wereldwijd ook. Komt in actie bij rampen en voor noodhulp. Iedereen vindt je fantastisch. • hulp en begeleiding wanneer je start. • trainingen en cursussen die het Rode Kruis aanbiedt. Je kunt gratis een EHBO opleiding volgen én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz. • de kans om jouw deskundigheid te vergroten en je talenten in te zetten/ontwikkelen. • een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis. • een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten. Interesse of meer informatie?  Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen via de knop! We hopen je snel te spreken!

Districtscoördinator Logistiek (Vrijwillig)

Districtscoördinator Logistiek (Vrijwillig)
Eerste woonwijk
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Rode Kruis District Flevoland
Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt en die de schouders eronder zetten als het nodig is zodat in tijden van nood niemand alleen staat. In Nederland werken we vanuit 23 districten. Het district Flevoland bestaat uit de locaties Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde. Samen hebben we ongeveer 375 vrijwilligers. Wij zijn actief op vele gebieden, eerste hulp bij evenementen, voedselhulp en hulp aan kwetsbare migranten zijn slechts enkele voorbeelden. Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Heb jij ervaring en talent op het gebied van logistieke zaken? En zou je willen bijdragen aan een goed georganiseerd district Flevoland? Dan komen we graag met je in contact voor de functie van: Districtscoördinator Logistiek – vrijwillig (8-12 uur p.w.) Functie De Districtscoördinator (DC) logistiek is het aanspreekpunt binnen het district op het gebied van logistieke processen. Daarbij is de DC logistiek verantwoordelijk voor het coördineren en op orde houden van alle logistieke zaken in het district; In nauwe samenwerking met de DC Facilitair en Locatie Coördinatoren (LC’s) Facilitair & Logistiek zorgt de DC Logistiek ervoor dat de landelijke richtlijnen worden nageleefd en dat wijzigingen in het landelijk beleid binnen de het district en de locaties worden geïmplementeerd; De DC Logistiek is alert op knelpunten en ziet waar (proces) verbeteringen kunnen worden doorgevoerd; Je werkzaamheden De DC Logistiek is verantwoordelijk voor alle logistieke zaken in het district; Bewaakt en verbetert de kwaliteit van de processen op districtsniveau; Is verantwoordelijk voor goede logistieke voorzieningen voor iedere beroepskracht en vrijwilliger om goed te kunnen werken; Betrekt de werkgroep Facilitair & Logistiek (bestaande uit de DC Facilitair, de DC Logistiek en de LC’s Facilitair & Logistiek) bij lopende zaken; Maakt planningen, organiseert en controleert; Coördineert o.a. alle facilitaire en logistieke processen. Is verantwoordelijk voor bijv. het logistieke proces van aanvraag, planning, uitvoering, afhandeling en voorraadbeheer. Neemt deel aan eventuele landelijke overleggen en overleggen binnen het district; Wat breng je mee Je bent in staat een visie op het gebied van logistieke zaken te ontwikkelen; Je neemt je verantwoordelijkheid, je hebt een klantgerichte en proactieve rol en je bent stressbestendig; Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig; Je beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden, een “hands on mentaliteit” en het vermogen om te kunnen improviseren; Je hebt kennis van logistieke processen; Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, door opleiding en/of ervaring opgedaan; Je hebt ervaring in het samenwerken met vrijwilligers; Je bent woonachtig in (de buurt van) Flevoland. Wat verwachten wij Wij verwachten van onze vrijwilligers dat ze zich inzetten en handelen naar de zeven grondbeginselen en de gedragscode van het Rode Kruis. Wat bieden wij Een uitdagende vrijwilligersfunctie in een enthousiast team met veel vrijheid om de facilitaire en logistieke zaken binnen het district mede vorm te geven. De mogelijkheid bestaat om te participeren in cursussen en/of trainingen. Gemaakte (reis)kosten worden vergoed. Heb je belangstelling of wil je meer informatie?  Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vrijwilligersvacature? Reageer dan meteen! Voor meer informatie kan je door een mail te sturen naar: [e-mailadres verborgen] Wij hopen je snel te ontmoeten!

District Coördinator Goed Voorbereid

District Coördinator Goed Voorbereid
Eerste woonwijk
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Rode Kruis District Flevoland
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt en dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Flevoland zoeken wij een District Coördinator Goed Voorbereid voor ca. 4 - 8 uur per week. Het Rode Kruis heeft in haar nieuwe strategie specifiek aandacht voor activiteiten die de zelfredzaamheid, veiligheid en gezondheid van kwetsbare groepen bevorderen. Samengevat onder de naam Goed Voorbereid. We geven voorlichting hoe mensen zich goed kunnen voorbereiden op noodsituaties, hoe risico’s te verminderen en gezondheid te bevorderen. We komen graag in contact met een coördinator voor Flevoland om hier op district niveau handen en voeten aan te geven. Wat ga je doen? • Als District Coördinator Goed Voorbereid van het Rode Kruis ben je het eerste aanspreekpunt binnen de werkgroep Goed Voorbereid. • Je coördineert en verzorgt de verschillende activiteiten. Denk aan workshops voorlichting over het voorkomen van vallen, extreem weer. Of brandveiligheid en inbraakpreventie. Ook telefooncirkels behoren tot de werkgroep Goed Voorbereid. • Voor het opzetten is lokale samenwerking belangrijk. Jij weet goed contact te leggen en te onderhouden met andere (welzijns)organisaties. • Je weet vrijwilligers betrokken en actief te houden voor de uitvoering van deze activiteiten; • Gemiddeld ben je 4 tot 8 uur per week betrokken bij het coördineren en ontwikkelen van activiteiten. In het begin kan dit wat meer zijn. Wij nemen hierbij jouw wensen en mogelijkheden in mee. Wat vragen we van jou? • In jouw rol als coördinator, ben je het aanspreekpunt. • Je verbindt graag mensen. Je bent een netwerker bij uitstek. • Jouw communicatieve en sociale vaardigheden zijn uitstekend. Samenwerken doe je graag. • Je staat achter de waarden van het Rode Kruis zoals respect en neutraliteit. • Daarnaast weet je van de Goed Voorbereid vrijwilligers een team te maken. Je laat merken dat je trots bent op wat zij doen. Wat bieden wij? • Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen. • De kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie. • Voldoening en zichtbare resultaten van jouw bijdrage. • Samenwerking met een team van vrijwilligers en beroepskrachten. • Vergoeding van gemaakte kosten en kilometers en verzekerd werken vanuit het Rode Kruis. Gelijk enthousiast geworden of wil je meer informatie? Reageer dan via de knop en laat je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen. We hopen je snel te spreken en/of te zien!!