csrf
Zeewoldevoorelkaar logo
Zeewoldevoorelkaar

Vluchtelingen coachen bij hun integratie

Bij verhuizen komt veel kijken. Dat geldt zeker voor vluchtelingen die voor het eerst in een Nederlandse gemeente komen wonen. Steek je graag je handen uit je mouwen om iemand goed op weg te helpen? Dan zoeken we jou! Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen die nieuw zijn in de gemeente. Aan de hand van een checklist vragen jullie samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook help je bij het regelen van een huisarts, school, energiemaatschappij, verzekeringen, internetaansluiting etc. Je geeft uitleg over hoe zaken in Nederland geregeld zijn en neemt regelmatig samen de post door. Check de website voor meer informatie ([website verborgen]) of neem direct contact op! Spreekt dit je aan, neem dan contact op met VluchtelingenWerk Zeewolde door een bericht te sturen.

Lees meer

structureel

Tweede woonwijk

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Bij verhuizen komt veel kijken. Dat geldt zeker voor vluchtelingen die voor het eerst in een Nederlandse gemeente komen wonen. Steek je graag je handen uit je mouwen om iemand goed op weg te helpen? Dan zoeken we jou!

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen die nieuw zijn in de gemeente. Aan de hand van een checklist vragen jullie samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook help je bij het regelen van een huisarts, school, energiemaatschappij, verzekeringen, internetaansluiting etc. Je geeft uitleg over hoe zaken in Nederland geregeld zijn en neemt regelmatig samen de post door.

Check de website voor meer informatie ([website verborgen]) of neem direct contact op!

Spreekt dit je aan, neem dan contact op met VluchtelingenWerk Zeewolde door een bericht te sturen.

Praktische informatie

Locatie

Tweede woonwijk

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:
;

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Ermelo, Nijmegen, Putten, Zutphen, Nunspeet

Animator vakantieweek Stichting Weekje Weg

Stichting Weekje Weg

Heb jij een weekje over in juli of augustus? Help ons dan met het organiseren en begeleiden van leuke activiteiten voor kinderen (4-12 jaar) tijdens een vakantieweek. Zorg er samen met ons voor dat gezinnen waar nooit geld is voor uitstapjes of vakanties, er ook eens uit kunnen, kunnen genieten van een onbezorgde vakantie en dat de kinderen een mooi vakantieverhaal te delen hebben met vriendjes en klasgenootjes. * Het is dankbaar werk! * Wij zorgen voor voldoende handvatten en begeleiding. * Je maakt onderdeel uit van een warm en gezellig team, waar wij maar wat trots op zijn! * Uiteraard zorgen wij voor kost en inwoning. * Je leert veel van zo’n week. Het verrijkt je. * En de opgedane (levens)ervaring staat natuurlijk goed op je cv! Doe mee en zorg samen met ons voor een waardevolle en onvergetelijke zomer voor deze gezinnen en kinderen! Samen vullen we de vakantieweek met leuke creatieve, sportieve en actieve opdrachten, spelletjes en activiteiten. We doen het samen! Lachende gezichtjes, verstevigde banden tussen ouders en kinderen, vriendschappen voor het leven en een groter sociaal netwerk voor de deelnemende gezinnen… Je zult versteld staan hoeveel jij in één week voor deze gezinnen kunt betekenen! Meld je snel aan; er staat je een unieke ervaring te wachten in Vierhouten, Ommen of Sleen!

Structureel
Jongeren
Zeewolde

Roer jij graag in pannen?

Welzijn Zeewolde

KOOKLIEFHEBBERS OPGELET! Houd je van koken en lijkt het je leuk om oudere Zeewoldenaren te verwennen met een lekkere, gezonde maaltijd? Dan zijn we op zoek naar jou. WAT GA JE DOEN? In de Meermin wordt elke donderdag de Open Tafel georganiseerd. Een moment waarop ouderen gezellig met elkaar kunnen eten. Voor het samenstellen van de menu’s, het doen van de boodschappen, de tafels dekken, natuurlijk het koken zelf en het opruimen, zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Je werkt in een team met 3 of 4 vrijwilligers per keer en je kunt zelf aangeven hoe vaak je wilt helpen. Dit kan elke week zijn, maar met 1 keer in de maand zijn we ook heel blij. INTERESSE? Heb je vragen of wil je je opgeven als kookvrijwilliger neem dan contact op door een bericht te sturen. Of vind je het leuk eens vrijblijvend een kijkje in de keuken te komen nemen? Ook hiervoor kunnen we een afspraak maken. De vrijwilligers zijn aanwezig vanaf 16.00 uur en de gasten vanaf 17.00 uur.

Structureel
Zeewolde

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Zeewolde

Secretaris bij CDA Zeewolde (2 uur per week)

René

Vrijwilligerswerk Het CDA staat letterlijk midden in de samenleving. Wij vinden dat de samenleving niet draait op de overheid of de markt. Dat doen de maatschappelijke organisaties, verenigingen, het bedrijfsleven en de burgers. Iedereen heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid (gespreide verantwoordelijkheid). Voor burgers die het lastig hebben, moet de overheid het schild voor de zwakkeren zijn (solidariteit). Wij streven er naar de aarde beter achter te laten dan dat we hem gekregen hebben, met gezond financieel beleid (rentmeesterschap). In Zeewolde is de CDA-afdeling klein, maar wel met enthousiaste leden die zich graag inzetten voor ons dorp. Of dat jaren hebben gedaan; binnen of buiten de politiek. Helaas zijn we de afgelopen jaren veel leden verloren, zijn we de laatste gemeenteraadsverkiezingen teruggegaan van 2 naar 1 zetel. Alleen zegt het aantal zetels niets over het bestaansrecht van een partij. Die is er zeker voor het CDA: in het midden. Ook in Zeewolde. Ons bestuur is het afgelopen jaar vernieuwd en we zijn nog op zoek naar een secretaris, die ons wil komen versterken. Onze ad-interim secretaris stopt aan het einde van het jaar. Het is een boeiende en leerzame vrijwilligersfunctie, waar je ook zonder veel ervaring kunt instappen. We begeleiden je. Jouw motivatie is doorslaggevend. Wij hebben zo’n 4 tot 6 bestuursvergaderingen per jaar en 2 tot 3 Algemene Ledenvergaderingen (ALV’s). Ook sluit de fractievoorzitter regelmatig aan om het bestuur bij te praten over wat er in de gemeenteraad gebeurt. Wat ga je doen? - De voorzitter ondersteunen met administratieve zaken zoals het opstellen van agenda’s en het notuleren van vergaderingen. - Het bijhouden van het ledenbestand - Vragen van leden, pers en samenleving beantwoorden ism de voorzitter - Meedenken met de koers van de afdeling - In 2025 en 2026 in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen allerlei administratieve verplichtingen. Deze zullen tijdelijk iets meer tijd in beslag gaan nemen (maar daar helpen we je ook bij). Voor meer informatie kun je terecht bij voorzitter Rene Claessens en secretaris ai Flip Teppers.

Structureel
Almere, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder, Urk, Lelystad

Consulent Crisis- Hulpkaart Flevoland

Clip GGz

Als consulent Crisiskaart zet jij jouw expertise en ervaringskennis op gebied van psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek in om anderen te helpen hun eigen Crisiskaart of Hulpkaart te maken. Dit doe je niet alleen, als consulent maak je onderdeel uit van een team. Het team van vrijwillige consulenten bestaat uit o.a. ervaringsdeskundigen op divers gebied met kennis van psychische kwetsbaarheid. Het team wordt ondersteund door een professionele beroepskracht. Jaarlijks worden er trainingen verzorgt om de ervaringsdeskundigen op te leiden tot Crisiskaart consulent. Daarnaast wordt iedere 6 weken de deskundigheid op peil gehouden door intervisiebijeenkomsten waarbij ervaringen kunnen worden besproken. Het is belangrijk om te weten hoe je je 'eigen ervaringen' kunt inzetten. Daarom bieden wij ook de training 'werken met eigen ervaring' aan. Wij werken in de héle provincie Flevoland. Daarom mag je uit alle plaatsen in Flevoland reageren. Leuker nog, kom een keer langs bij een van de Steun en InformatiePunten, de STIPS in Lelystad en Almere. Naast het maken van de kaarten, mag je ook promotie maken voor de Crisis- en / of de Hulpkaart in je eigen omgeving en netwerk. Het is fijn als je goed met de computer kunt omgaan. Op woensdag 1 mei is de training Consulent Hulpkaart. Heb je belangstelling? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Structureel
Zeewolde

Vrijwilliger dagbesteding De Oase

Coloriet De Sfinx

Bij Coloriet Dagcentrum De Oase zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met de bezoekers van de dagbesteding verschillende dingen te ondernemen. Denk aan een stukje wandelen, naar de markt gaan of helpen bij de activiteiten van de dagbesteding. Lijkt het je leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen met onze collega’s de bezoekers van de dagbesteding een leuke dag te bezorgen? Neem dan contact op voor meer informatie. Of kom gerust eens langs om de sfeer te proeven!

Structureel
Zeewolde

Organisatie talent gezocht!

Welzijn Zeewolde

Polder Pioniers Zeewolde zoekt een enthousiaste Coördinator Vrijwilligers om ons team te versterken! Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze vrijwilligers. Heb jij goede communicatievaardigheden, organisatorisch talent en een passie voor gemeenschapsontwikkeling? Dan zijn wij op zoek naar jou! Taken: - Organiseren van voorbereidende bijeenkomsten - Onderhouden van communicatie met vrijwilligers - Ondersteunen en begeleiden van vrijwilligers - Evalueren van programma's en verbeteringen voorstellen Vereisten: - Minimaal MBO-diploma - Ervaring met vrijwilligerswerk of coördinerende rol - Goede communicatieve vaardigheden - Organisatorisch talent - Affiniteit met gemeenschapsontwikkeling Wij bieden: - Een inspirerende werkomgeving - Kansen voor persoonlijke groei De kick-off van ons project is woensdag 29 mei. De dag ervoor beginnen we met de opbouw van het feestterrein. Gewenste beschikbaarheid vanaf heden t/m 12 juni voor ongeveer 8 uur per week. In de feestweken van 28 mei t/m 12 juni beschikbaarheid met uitbreiding uren en in overleg. Voel jij hier iets voor? Neem dan contact op!

Structureel
Almere, Zeewolde, Dronten, Noordoostpolder, Lelystad

Adm. medewerker Shared Service Centre

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid en zoeken wij een nieuwe collega met talent waarbij we ons niet laten leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Het district Flevoland is op zoek naar een: Administratief medewerker Shared Service Centre – (voor 1 à 2 dagdelen per week) Alle vrijwilligers binnen het district Flevoland worden geregistreerd en beheerd in onze vrijwilligersadministratie. De Administratief Medewerker is, samen met de Medewerker Vrijwilligersmanagement (een beroepskracht), verantwoordelijk voor de administratieve taken van zijn/haar district. Je ondersteunt daarbij alle locaties en het district. Wat ga je doen: – Je bent het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en partners wat betreft algemene zaken in het district; – Je zorgt waar nodig voor juiste doorverwijzing binnen het district; – Je bewaakt de kwaliteit van data; – Je beheert de mailbox en telefoon van het Shared Service Centre; – Pakt hands on werkzaamheden op i.o.v. de beroepskrachten in het district; – Naast deze taken regel je ook, op verzoek, bloemetjes /attenties / kaartjes voor de fijne of leuke maar soms ook verdrietige gebeurtenissen; – je notuleert bij de bestuursvergaderingen – Je werkt op de Districtslocatie Almere en verder vanuit huis. Wat breng je mee • Je bent organisatorisch en administratief sterk en bent bekend met MS-Office(Office 365 is een pré); • Je bent service gericht werkt nauwkeurig; • Je beheerst de Nederlandse taal en communiceert helder en tijdig; • Je bent flexibel en oplossingsgericht; • Je bent 6-8 uur per week beschikbaar, werkdagen en tijden worden in wordt onderling besproken. Interesse of meer informatie? Solliciteer of informeer via de sollicitatieknop en vergeet niet je gegevens en eventueel je CV erbij te zetten zodat we contact met je op kunnen nemen. Tot snel!!

Structureel