Hoe gebruik je de website?

Vind alle antwoorden op je vragen over de website & handige tips!
Hoe gebruik je de website?Profiel aanmaken en beheren › Waar moet een goed organisatieprofiel aan voldoen?

Waar moet een goed organisatieprofiel aan voldoen?

Wanneer iemand jouw hulpvraag ziet, krijgt diegene niet alleen de informatie over de hulpvraag te zien maar ook jouw persoonlijke informatie en de informatie over de organisatie. Je wilt natuurlijk dat jouw hulpvraag er zo aantrekkelijk mogelijk en betrouwbaar uitziet. Hieronder geven we je een aantal tips om Jouw persoonlijke profiel en Jouw organisatie profiel zo goed mogelijk in te vullen. 

Wanneer je registreert als professional maak je een profiel voor jezelf aan. Vervolgens kun je aangeven voor welke organisatie je werkt of een nieuw organisatieprofiel aanmaken. Wanneer je 'manager' bent van een organisatieprofiel kun je dit profiel aanpassen

 

Jouw persoonlijke profiel

1. Profiel foto
Bij elke hulpvraag wordt jouw voornaam en jouw profielfoto getoond. Uit onderzoek is gebleken dat je sneller reactie krijgt met een leuke duidelijke profiel foto. Hierdoor wordt jouw profiel meer betrouwbaar en verlaag je de drempel voor anderen om een reactie te sturen. 

2. Vertel iets over jezelf
Vanuit jouw hulpvraag kun je doorklikken op jouw persoonlijk profiel. Wanneer je hier iets over jezelf verteld krijgen mensen een duidelijker beeld wie jij bent en wat jou drijft op ons platform. 

3. Bedankjes & aanbevelingen
Wanneer iemand jou een aanbeveling of bedankje stuurt is deze ook zichtbaar in jouw persoonlijke profiel. Men kan uit eerdere ervaringen aflezen of zij tevreden waren. Als je goede aanbevelingen of een bedankje hebt gekregen zijn anderen ook sneller geneigd om te reageren op jouw oproep. 

 

Jouw organisatie profiel

1. Organisatienaam
Geef daarbij duidelijk aan als je een organisatie aanmaakt voor deelgebied bijvoorbeeld: Wereldwinkel Breda of Slachtofferhulp Noord-Nederland.

2. Logo van de organisatie 
Zo is het gelijk in een oogopslag duidelijk om welke organisatie het gaat. Je hebt als het goed is een profielfoto van jezelf in jouw persoonlijke profiel geplaatst. Op deze manier creëer jij een goed en compleet beeld.

3. Beschrijving 
Geef in een korte beschrijving duidelijk aan wat jou organisatie doet zodat iemand kan lezen voor wat voor organisatie hij/zij straks terecht komt. 

4. Website
Geef de website op die bij jouw organisatie hoort. Als jullie organisatieprofiel gaat over een deelgebied dan is het goed op gelijk daar naar toe te linken i.p.v. het algemene webadres. Bijvoorbeeld https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ i.p.v. https://www.rodekruis.nl/ 

5. Telefoonnummer
Geef aan op welk telefoonnummer je te bereiken bent. Denk hierbij na of bezoekers van de website naar een algemeen nummer kunnen bellen of dat er een specifiek nummer ingezet moet worden. Zodat de beller gelijk de juiste persoon aan de lijn heeft, die hem of haar meer informatie kan geven.

 

Heb je al een hulpvraag geplaatst? Check hier 5 tips om een goede hulpvraag te formuleren

 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?